söndag 29 augusti 2010

Härlig cykelhelg

En kort paus på vägen till Gustavsberg, med min nya ryggsäck som jag köpte på Cyklotekets rea häromdagen.

Söndag kväll och helgen kan summeras med mycket cykling. På lördagsförmiddagen var det dags för en ny runda med Fredrikshof från Farsta. Lite kyligt och kallt på morgonen så jag funderade på att ta en långärmad cykeltröja över den kortärmade med armvärmare. Men framme vid Farsta simhall vid 10-tiden tittade solen fram och det blev en skön och behaglig runda med runt 30 km/h i snitt under cirka 8 mil. (Totalt nära 10 mil cykling ifall jag räknar med vägen till/från Farsta och hemmet.)

Några minuters vila efter en fartlek. :-)

Kort paus efter fartlek nummer 2.

Halvvägs fikade vi på Café Grindstugan. Skönt att sitta i solen en stund och njuta de sista dagarna av sommaren. (På onsdag går vi ju in i september månad)

Solig fikastund med Fredrikshof vid Café Grindstugan.

I dag, söndag, blev det en ny cykeltur. Dock betydligt lugnare än Fredrikshofs-turen. Jag och Christian hade bestämt oss för att cykla ut till Gustavsberg där det var Öppna ateljéer och där Otto höll i caféet. Vid 10.30-tiden mötes vi upp i Hökarängen och sedan tog vi en lugn och behaglig tur ut.

Tycker Christian kämpade på bra med tanke att han inte har någon racer och således fick kämpa mer i backarna.

Christian på bron över Skurusundet.

Framme i Gustavsberg blev det Ottos kryddiga tomatsoppa och gott surdegsbröd till, och sedan tog vi en rundtur i ateljéerna och träffade på flera bekanta. Kul! Så det blev bulle och kaffe tillsammans innan det var dags att cykla hem igen.

Kryddig tomasoppa och surdegsbröd.

Frida, Peter och Niklas.

På väg hem när vi cyklade över pendeltågsrälsen vid Saltsjö-Duvnäs fick jag punktering på bakdäcket. Typiskt! Med efter att ha fått två (!) punkteringar under rundan med Martin för ett par veckor sedan, hade jag vanan inne och det gick rätt fort att byta slang - med god assistans av Christian. Tack! :-)

Till saken hör att jag även fick byta slang på framdäcket när jag tidigt samma morgon skulle pumpa däcken vid bensinstationen, eftersom ventilen flög iväg och försvann. Detta gjorde att jag hade gjort åt båda mina slangar (som jag hade med mig) och därför tog vi och cyklade via Sickla och Hammarby Sjöstad hem, för att få asfalt hela vägen och undvika nya punkteringar. Ibland har man otur.

Trots detta, är jag grymt nöjd med helgen som slutar på totalt runt 17 mils cykling!

4 kommentarer:

 1. Wow, du har legat på bra med milen i helgen! För min del har det också blivit 17 mil, men under hela veckan.

  Det jag blir mest imponerad av är uppslutningen på Fredrikshofrundan! Jag räknar till typ 13+dig. Kul! Delade ni in er i olika fartgrupper eller körde alla tillsammans?

  Annars; total stilmiss på ryggsäcken ;-)

  Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Tack!

  Det brukar vara bra uppslutning på lördagsrundorna från Farsta och alltid minst två grupper (så länge jag varit med). I lördags var det två grupper; en lite snabbare med färre deltagare och så vår stora grupp, som du ser på bilden.

  Häng med från Farsta nästa gång du får tillfälle! :-)

  Men ryggsäcken matchar väl brallorna bra? ;-)

  SvaraRadera
 3. Men Peter, känner du Niklas G?? Det är ju en kompis till mig också! Vi jobbar på samma företag och har suttit i styrelsen för facket på arbetsplatsen tillsammans i flera år (jag slutade dock för drygt 3 år sen). Världen är sannerligen liten :-)

  SvaraRadera
 4. Camilla: Vad kul! Niklas är en bra vän!! :-)

  SvaraRadera