onsdag 4 augusti 2010

Älg på cykelbanan (!)

Efter två veckors vila från cyklingen, på grund av förkylning, men även för att vila knät, gav jag mig i kväll ut på min favorittur på Ekerö.

Det gick trögt i början - motion är verkligen en färskvara (!), men sedan efter knappt någon mil släppte det och jag fick upp både bra fart och kadens från Alvik och vägen ut på Mälaröarna.

Halvvägs på cykelbanan vid Ekerövägen vid en sväng och liten skogsdunge stod en älg (!) mitt i cykelbanan och tuggade på en gren. Jag blev lite paff, så jag stannade till och hann fundera några sekunder på ifall jag skulle våga mig förbi. Var dock inte snabb nog att ta upp mobilkameran. För två sekunder senare kom en annan cyklist från motsatt håll, vilket gjorde att älgen snällt gick tillbaka in i skogen, och det vara bara att cykla vidare.

Bestämde mig för att ta en kortare tur i kväll, främst på grund av att jag ville känna av hur knät skulle reagera, men även för att jag hade tvättstugan.

Så vid Tappströmsbron svängde jag av mot Ekerö centrum och sedan tog jag färjan hem via Slagsta.

Väl hemma kan jag konstatera att det gick riktigt bra. Inget ont i knät, så nu på lördag blir det äntligen en ny lördagstur med Fredrikshof från Farsta. Har ju inte blivit en enda tur med dem i juli, eftersom jag behövt vila mig, men även eftersom jag varit bortrest och inte hemma på lördagarna.

Känner verkligen att jag saknat att cykla. Det är både bra motion, samtidigt som man får chansen att njuta av sommaren.

Nu hoppas jag på uppehåll på lördag!

3 kommentarer:

 1. Bra jobbat. Får ta en Fredrikshofrunda tillsammans vid tillfälle! :-)

  SvaraRadera
 2. Gärna! :-) Häng med nu på lördag från Farsta ifall du har möjlighet.

  SvaraRadera
 3. Ser ut att ha varit en fin runda! Kul att det kändes bra för dig igen.

  Jo jag försöker cykla på hyfsat lätta växlar som du sa. Däremot i vissa nedförsbackar brukar det bli lite trögare då jag vill dra på lite haha.

  Men du skall ha tack för att du sa det här med hög kadens i början. Hade som sagt ingen större koll på det!

  SvaraRadera