söndag 5 september 2010

Bornsjön runt med Jacke

Bra landsvägar runt Bornsjön. Till och med ny asfalt på vissa sträckor!

Efter att ha kört runt 20 mil på cykel senaste veckan valde jag att hoppa över lördagsturen med Hovet från Farsta, för att skona knät och för att jag hade andra planer för dagen. Istället blev det en schysst sexmilstur med Jacke runt Bornsjön i dag på förmiddagen.

Vi bor nästan grannar (Jacke bor vid Midsommarkransen), så vi sågs vid Telefonplan kl. 10 och tog tog oss ut till Bornsjön. Det var lite kyligt och molnigt på morgonen, så jag tog både ben- och armvärmare på mig, men ju längre tiden gick desto varmare och soligare blev det. Dock var det ändå rätt skönt att köra långärmat för temperaturen nådde inte mer än runt 16 grader.

Bra förmiddagstur med Jacke.

Vi hade en behaglig tur runt sjön (först gången medsols för mig) och hjälptes åt att dra olika sträckor. Kändes som att vi båda ligger på samma nivå, vilket var kul.

Halvvägs runt, vid en korsning stod ett gäng cyklister. Några hade Fredrikshofsställ, men så vitt jag vet har väl inte Hofvet några organiserade träningar därifrån på söndagar? Någon som vet? Lördagar vet jag att Gruppetto utgår från Slagsta.

Skön tur i dag i alla fall och nästa söndag är det dags för Roslagshösten!

Runt Bornsjön.


Alla detaljer på Garmin Connect:

5 kommentarer:

 1. Tack för en skön runda.
  Riktigt kul att cykla en "ny" väg till Bornsjön och gamla södertäljevägen. Solen sken och det kändes som ett riktigt bra pass.
  Vi får ta samma väg, men kliva på färjan och fortsätta ut på Ekerö nästa gång.
  Tack
  /Jacke

  SvaraRadera
 2. Gärna en tur på Ekerö nästa gång! :-)

  SvaraRadera
 3. Ser ut att ha varit en skön tur. Var det jättebra vägar med få fordon?

  SvaraRadera
 4. Jepp, få fordon, mest cyklister! ;-) Dock lite smalt och kurvigt på ett par ställen, men det är på så korta avsnitt. Så kan absolut rekommendera Gamla Södertäljevägen via Bornsjön. Cyklade ju där i somras, utan någon trafik alls i princip. :-)

  SvaraRadera
 5. Fredrikshof har visst organiserade träningar på Söndagar från Farsta via Bornsjön kolla på hemsidan under träningar/Gualberto(träningsledare Farsta)

  SvaraRadera