måndag 21 juni 2010

Alla detaljer i Garmin Connect

Funbeat är bra, men Garmin Connect är ännu bättre när det gäller att få ur all fakta och alla detaljer från mitt första Vätternrundan som registrerades via min cykeldator Garmin Edge 705. Här finns alla detaljer om min hastighet, kadens, puls m.m.

6 kommentarer:

 1. Coolt!

  Men snittkadens på 59 rpm??! Det är långt, långt under vad man bör ligga på. Eller registrerade mätaren fel?

  Mitt snitt låg på 92.

  Så batteriet höll alltså i din Garmin? Min mobil dog efter ca 25 mil vad det verkar :)

  -M

  SvaraRadera
 2. Jepp, batteriet höll hela vägen! :-)

  Osäker på tillförlitligheten för kadensmätaren. Jag ju precis installet den och den kan ha ändrat på sig i sitt läge när jag la cykeln ner vid några depåer, men den borde ju visa rätt?!

  Men däremot kan jag nog legat för lågt gällande kadensen. Kanske det som påverkade problemet med knäna, att jag hade för hög växel och för låg kadens? Vad bör jag ligga på för kadens?

  SvaraRadera
 3. Peter;

  alla får garanterat knäproblem om de ligger på en snittkadens på 59 över 30 mil. Det är otroligt lågt.

  Du bör gå uppåt minst 80 i kadens, helst 90 och över. Kommer kännas ovant i början men du kommer att spara rejält med kraft och dina knän kommer må så mycket bättre! Du kommer behöva något bättre kondition istället för råstyrka, men du kommer att vinna på det.

  Jag har haft enorma knäproblem under hela våren och det är först i maj som mitt knä började bli bra, pga att jag jobbade så mkt och helt enkelt inte kunde träna som jag ville.

  Så, ner på lättare växlar och börja veva mer med benen! När vi tar vår tur så kan jag hjälpa dig också :)

  SvaraRadera
 4. Inte så konstigt med andra ord att jag fick problem. Var nog för fokuserad på hastigheten och annat. Får kalla det nybörjarmisstag. ;-)

  Vänsterknät börjar bli återställt, men istället har jag fått ett litet klickljud i högerknät, även fast det inte gör ont.

  Nu har jag i alla fall inbokad tid hos en sjukgymnast i nästa vecka, så det får nog bli vila innan dess, om det inte försvinner innan.

  Håller tummarna för att dina knän blir helt återställda och att vi kan ta en tur tillsammans snart. :-)

  SvaraRadera
 5. En sen gratulation på rundan. Grymt bra. Jag blev kvar i Motala i jobbet en vecka. Jag fick knäproblem jag med, har aldrig haft det tidigare under hela mitt liv. Har haltat i en vecka men nu börjar det ge med sig. Jag låg på över hundra i kadens, annars hade jag inte kommit runt alls så jälva ont det gjorde på slutet. Jag hade nog en redan överarbetad muskel innan loppet skulle jag tro, så nu är det vila minnst två veckor till, man vill ju inte riskera något. Grattis i alla fall, skall skriva några rader i min blogg så småningom. 11.19, nästa år under 10 timmar :-)

  SvaraRadera
 6. Tack! Bra med hög kadens. Jag börjar nu fokusera på kadensen och ska också se till att komma upp i 80-90 i snitt, istället för 60... Lycka till du också med återhämtningen, så hörs vi!

  SvaraRadera