tisdag 31 maj 2011

Cykling är en prylsport!

Efter att ha skaffat en Bianchi-racer tidigare i år har ju nu varit på mitt första besök på Bianchi cafe & cycles.

Det blev både köp av ny hjälm (Bianchi 02) och nya racerskor (Nalini Torpedine).

Det är väl ingen hemlighet att cykling är en prylsport och jag har definitivt fått blodad tand på ännu mer Bianchi-prylar som jag vill ha... :-D

lördag 28 maj 2011

Långtur till Nynäshamn

Fikapaus på Lövhagens kaffeservering i Nynäshamn.

I dag blev det en riktig långtur med gänget jag ska cykla Vätternrundan med (Fredrikshofs sub 11 A-grupp). Totalt blev det cirka 16 mil för mig, vilket känns bra inför nästa helg då det är dags för Siljan Runt, som också är 16 mil.

Vi träffades vid Farsta simhall och sedan åkte vi söderut via Sorunda, Stora Vika och ner till Lövhagens friluftsområde i Nynäshamn, där det blev en välbehaglig fika på Lövhagens kaffeservering. Sedan åkte vi hem via gamla riksväg 73, Årsta havsbad, Brandbergen, Länna och Trångsund. (Se karta längst ner i detta inlägg).

Snittet blev runt 29 km/h idag, så att åka runt Vättern på 11 timmar, ska inte vara några problem för oss. Jag hade heller inga problem med att hänga med eller dra, däremot är det lätt att dra för fort i backarna! ;-)

Vädret var molnigt och blåsigt (dock medvind på hemvägen, då det gick riktigt fort), men som tur var regnade det inte.

Nu har jag passerat över 200 mil på cykeln i april och maj, vilket känns väldigt bra. Känner mig verkligen laddad inför Vätternrundan!



Cykelkväll med Sport Support Center

Teknikträning med Bernt Johansson på Djurgården.

I torsdag kväll gav jag mig ut till Djurgården för en cykelkväll med Sport Support Center under ledning av Bernt Johansson, kanske mest känd för sitt OS-guld i Montreal 1976.

Kvällen varvade teori med praktik och under kvällen hade vi praktiska övningar med bland annat bromsteknik och rundtramp. Vi var ett blandat cykelgäng, med alltifrån nybörjare till cyklister som hade flera Vätternrundor i bagaget. Både före och efter vi var ute och cyklade fanns det mackor, jordgubbar, kaffe m.m.

Priset för denna kväll var 795 kronor, vilket är en del pengar och det går ju alltid fundera på ifall det är värt det. Men jag fick flera användbara tips kring cykelteknik och kände mig nöjd med kvällen.

lördag 21 maj 2011

Nu har jag besegrat Tossebergsklätten

Tossebergsklätten - check!

Jag gillar verkligen Värmland! Och på grund av att sambon driver en sommaröppen camping och restaurang här har det blivit en hel del turer hit de senaste åren. Och på senare tid en hel del cykling också.

I dag var det äntligen dags att besegra Tossebergsklätten, som är ett berg vid riksväg 45 mellan Sunne och Torsby. Toppen ligger på 343 meter över havet och vägen uppför berget är en smal och brant väg på 2 kilometer med över 200 meters stigning. Visst var det kämpigt, men det gick faktiskt bättre än jag trott. Har nog vant mig lite vid bergspass efter dagarna på Mallorca i april...

Uppe på toppen hade jag tänkt att äta våfflor, men det visade sig att det var flera år sedan caféet och restaurangen på toppen slutade servera det. Nävgröt med fläsk (en värmländsk specialitet) var jag inte så sugen på, så istället blev det Tossebergsburgare. Nöjd och glad cyklade jag vidare på 45:an till Torsby och sedan tillbaka hemåt till Lysvik. Så nu har jag även cyklat Fryken runt!








Snabb onsdagstur med mellangruppen från Farsta

Samling vid Farsta simhall.

I onsdagskväll tog jag med Jacke till Fredrikshofs Farstaträning. Första onsdagspasset med Hofvet för mig och första klungkörningen för Jacke. Gick riktigt bra för oss båda - och dessutom snabbt. Över 30 km/h på den gemensamma runda. En bra onsdagskväll, helt enkelt.

Kort paus efter sista fartsträckan.

Återsamling vid pendeltågsstationen innan sista sträckan hem.

Anette med sin trotjänare.

Jacke fixar rätt inställningar.

söndag 15 maj 2011

Regnig Roslagsvåren 2011

Frusen, men nöjd efter målgången.

Väderprognosen lovade visserligen regn, men jag trodde inte att det skulle regna så konstant som det gjorde under hela Roslagsvåren i dag, förutom på slutet då det i princip var uppehåll de sista milen. Blev en repris från förra årets lopp, då det också regnade konstant.

Den stora behållningen var dock att cykla tillsammans med flera av dem jag kommer cykla Vätternrundan med. (Fredrikshofs Sub 11 A-grupp). Kul att redan nu ha fått träffa flera av dem.

Kö för att hämta ut nummerlapp.

Närmare 1 000 startade på Roslagsvåren.

Vi blev sju cyklister (inklusive undertecknad), som körde ihop.
Här inför starten, då det precis börjat regna
.

Blöta och frusna efter målgången.

lördag 14 maj 2011

Laddad efter dagens schlagerspinning

Schlagerspinning på World Class Nybroplan.

Drygt en månad kvar till Vätternrundan och efter förra helgens dryga 21 mil känner jag mig både tränad och laddad inför Roslagsvåren i morgon.

Efter en arbetsvecka full av intensivt jobb och två sena kvällar med Eurovision-delfinaler, valde jag i dag att stå över träningen med Fredrikshof.

Jag hade först en tanke om att köra en kortare tur med Farsta-gänget, men istället blev det ett schlagerspinning-pass med Jonathan Fagerlund som instruktör.

Den killen har positiv energi och inte blev det sämre av att han hade satt ihop en stort gäng schlagerlåtar, flera i remix-versioner. Så nu är jag verkligen laddad inför kvällens final i ESC! Heja Sverige!

söndag 8 maj 2011

Lugn söndagstur på Färingsö

Grym utsikt på cykelvägen mellan Stora Essingen och Alivk.

Efter gårdagens tur på drygt 13 mil var det skönt att i dag göra en lugnare (och kortare) tur till/från Färingsö tillsammans med Christopher.

Vid Svartsjö Café och Livs stannade vi till en stund och tog en macka och dricka. Härligt att sitta och njuta i solen en stund!

Det var riktigt soligt och varmt och uppemot 18 grader. Vi tog vägen via Brommaplan till Färingsö och sedan färjan till Slagsta på hemvägen.


Utsikt mellan Stora Mossen och Alvik.


Våra Bianchi-cyklar trivdes ihop. ;-)


Obligatorisk fika på Svartsjö Café och Livs.


Soligt, men lite blåsigt på färjan över till Slagsta.


Bilfärjan som heter Freja väckte minnena av Rederiet till liv ...

lördag 7 maj 2011

Första turen med gruppetto från Slagsta

Fika och paus vid Saltå Kvarn.

Det blev både soligare och varmare i dag än jag räknat med, och gick också lättare än jag först trodde att det skulle det skulle gå. Men träningen i april har verkligen gett resultat. :-)

Dagens cykeltur slutade på 13,6 mil med Gruppetto-gänget från Slagsta. Första gången jag körde denna tur och det lär jag göra fler gånger. Trevligt sällskap, soligt väder och bra landsvägar. Extra kul var det att cykla, och få en pratstund, med några av dem jag kommer köra Vätternrundan med (Sub 11 A), bland annat Petter Mörk och Guy Branchard (en av ledarna).

Vi körde via Södertälje till Saltå Kvarn (fika-paus) och sedan via Mörkö, färja och Salem tillbaka till Slagsta.

Nu känner jag mig redo för Roslagsvåren nästa söndag!


Fotospecial:



















Dagens runda i Garmin Connect: