lördag 28 maj 2011

Långtur till Nynäshamn

Fikapaus på Lövhagens kaffeservering i Nynäshamn.

I dag blev det en riktig långtur med gänget jag ska cykla Vätternrundan med (Fredrikshofs sub 11 A-grupp). Totalt blev det cirka 16 mil för mig, vilket känns bra inför nästa helg då det är dags för Siljan Runt, som också är 16 mil.

Vi träffades vid Farsta simhall och sedan åkte vi söderut via Sorunda, Stora Vika och ner till Lövhagens friluftsområde i Nynäshamn, där det blev en välbehaglig fika på Lövhagens kaffeservering. Sedan åkte vi hem via gamla riksväg 73, Årsta havsbad, Brandbergen, Länna och Trångsund. (Se karta längst ner i detta inlägg).

Snittet blev runt 29 km/h idag, så att åka runt Vättern på 11 timmar, ska inte vara några problem för oss. Jag hade heller inga problem med att hänga med eller dra, däremot är det lätt att dra för fort i backarna! ;-)

Vädret var molnigt och blåsigt (dock medvind på hemvägen, då det gick riktigt fort), men som tur var regnade det inte.

Nu har jag passerat över 200 mil på cykeln i april och maj, vilket känns väldigt bra. Känner mig verkligen laddad inför Vätternrundan!2 kommentarer:

  1. Kul att det känns så bra inför Vätternrundan, och imponerande många mil du fått ihop! Jag ligger på 143, men fler ska det bli nu i långhelgen :)

    SvaraRadera
  2. Resan till Mallis i början av april hjälpte till att få ihop mil. Ha en skön långhelg! Vi hoppas på bra väder. Jag ska cykla Siljan Runt. :-)

    SvaraRadera