söndag 27 mars 2011

146 motionslopp att välja på!

En stor eloge till Leif Åström på Cykla.se som samlat 146 motionslopp i år i SverigeGoogle Maps.

Förutom Vätternrundan har jag även anmält mig till Roslagsvåren. Samma två lopp jag körde förra året. Siktar nog även på att köra Glasfjorden Runt också, men vore kul med ett till lopp. Får se vad det blir!

Spin of Hope - insamling till barncancerfonden

Instruktören som höll i passet kl. 14-15.

För andra gången valde jag att vara med på Spin of Hope, där pengarna som samlas in går till Barncancerfonden. Förra gången var det en spinningsal på Sats Hötorget som gällde. I år var lokalen Friskis & Svettis i Haninge.

En nästan full spinningsal.

I år blev jag med i ett lag ordnat av Anders, som också med i Fredrikshof. Han hade postat ett inlägg på klubbens forum och undrat ifall det var några som ville hänga på och bilda ett lag, vilket jag givetvis blev sugen på. Tack vare honom så gick Sportson i Haninge in och sponsrade laget (=betalade avgiften).

Redo för årets Spin of Hope.

Mekarkurs steg 1

Richard på Cycling undervisar och Vilma lyssnar fokuserat.

I torsdags hade jag glädjen att delta i en mekarkurs för cyklister anordnad av Fredrikshof. Grymt kul, eftersom jag inte kan påstå att jag är speciellt kunnig på detta område.

Extra kul också att Vilma var med på kursen. Henne har jag bara tidigare pratat med via våra bloggar.

Kursen hölls i källaren på cykelbutiken Cycling på Norrtullsgatan. Richard som höll i kursen var både enormt kunnig och hjälpsam att dela med sig av sin kunskap.

Det blev en hel del teori och genomgång om punktering, bromsar, växlar, nav, vevlager, kedja, sittställning och pedaler. Tur att jag hade med mig anteckningsblock och penna! ;-)

I slutet fick vi dock chans att titta lite mer i detalj på en cykel och jag lärde mig en hel del. Tyvärr är jag på Mallorca när det är dags för steg 2, som innebär mekande med sin egen cykel, men det är inte helt omöjligt att det blir nya datum för steg 2 framöver.

Detalj-studier av en cykels alla delar.

måndag 14 mars 2011

19 dagar kvar ...

Känns skönt att det börjar bli vår i luften och att temperaturen ligger över nollan, även på kvällarna. Ser fram emot att snart börja cykla utomhus på racern.

Och snart bär det också iväg till Mallorca. Bara 19 dagar kvar tills jag drar dit med Cykelklubben.se. Längtar!

I dag var jag förresten på hälsokontroll, via jobbet, och allt såg bra ut. Skönt! Alltid bra med kontrollstationer i livet.

måndag 7 mars 2011

Stark film blev bättre

För ett år sedan såg jag en film som verkligen berörde mig och som byggde på en självbiografi av cyklisten Graeme Obree.

Obree slog fartrekordet i cykel 1993 (51.596 km på en timme) i Vinkingskipet Hamar och 1994 (52.713 km på en timme) i Velodrome du Lac och blev världsmästare i 4000 meter bancykling 1993 och 1995.

Min beundran för Obree, och filmen, blev inte direkt mindre när jag nyligen såg denna intervju med honom som The Scottish Sun har gjort.

Här finns även hans hemsida där bland annat hans motto står skrivit och som är: "You know something is not impossible once you have done it - so what´s stopping you?

söndag 6 mars 2011

Träningshelg

Tidig söndagsmorgon på Sats Odenplan minuter innan start.

Söndag kväll och jag njuter efter helgens träning. Eftersom det är mindre en månad kvar tills jag åker till Mallorca och cyklar ville jag passa på att känna hur formen är, så det blev en riktig träningshelg - dock inomhus.

I går var jag ute på Bosön för andra gången och cyklade i Olympiahallen tillsammans med Fredrikshof. Läs gärna det blogginlägget som Martin S skrivit.

Och i dag blev det Vasaloppspinning för andra året i rad, med samma upplägg som förra året.

Tidigt i morse tog jag tunnelbanan till Odenplan och Sats för att vara på plats klockan 8.00 då passet började. Sedan körde vi på i nära fyra timmar ända tills Jörgen Brink gick i mål som årets vinnare. SVT:s direktsändning var uppkopplad via projektor, vilket gjorde att det blev en härlig happening, tillsammans med kanelgifflar och blåbärssoppa i halvtid.

Trött och nöjd i omklädningsrummet efter fyra timmars spinningpass.