onsdag 22 september 2010

Höstcykling

Nöjd efter lördagens cykeltur i ösregn (!)

September månad har rullat på i ett rasande tempo och jag har inte hunnit med så många cykelturer utomhus, delvis beroende på vädret, men även beroende på att jag ville skona mitt knä, så att det blir 100 procent bra inför nästa säsong.

Därför valde jag att stå över Roslagshösten, som hade hade tänkt att cykla den 12 september. Bättre att var helt bra till nästa säsong, så beslutet var klokt. Blev glad att jag fick tillbaka anmälningsavgiften på 330 kronor via försäkringen Start klar, som jag tecknade inför Vätternrundan och som även gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang.

Dock har jag hunnit med två bra cykelturer de senaste dagarna. I lördags var jag ute på en totalt 10-milstur. (2 mil till/från Farsta och 8 mil tillsammans med Fredrikshof). Snittade över 30 km/h på de åtta milen tillsammans, vilket jag är grymt nöjd med, bland annat med tanke på att regnet vräkte ner (!) de sista 5 milen, efter fikat på Grindstugan. Och inga knäproblem efter den turen! Skönt!

Obligatorisk fika på Café Grindstugan i lördags.

Nu i kväll kom jag precis hem från en skön 4-milstur med Jacke ute på Ekerö. Lite strul med punktering i början, vilket tog tid, men sedan snittade vi runt 29 km/h väl ute på Ekerö. Fick bra draghjälp också av en kille som vi träffade på Slagsta-färjan och som jobbpendlade från Södertälje till Danderyd (?) ett par dagar i veckan. Han vek av vid Brommaplan för McDonalds och vi cyklade hem.

Från början hade vi tänkt att ta en sväng ute på Färingsö, men eftersom vi kom iväg lite senare än beräknad, samt att det mörknade fort, gjorde att vi istället åkte hemåt.

Hoppas på någon mer cykeltur innan höstmörkret tar över. Sedan blir det spinning för fullt i höst! :-)


5 kommentarer:

 1. Härligt att knät verkar hålla! Den där som heter Vila är tydligen en god vän!

  Att ni höll 30 i snitt på rundturen med Hovet i helgen har väl bara att göra med att ni ville hem när det började regna? ;)

  Och så.. än är inte säsongen över! Räkna med att kunna cykla kommande helger :)

  SvaraRadera
 2. Vila är en god vän. :-) Känns nästan helt bra igen i knät.

  Helt sant! Får försöka klämma in några rundor till innan säsongen är över! :-)

  SvaraRadera
 3. Nåväl, nu var det ju ni som stod för den mesta draghjälpen! Tack för trevligt sällskap i fin fart! Nästa gång vi ses får jag väl ta dragjobbet, är det fint väder är chansen stor att jag är ute och kör tidig morgon/sen eftermiddag.

  SvaraRadera
 4. Jepp, här är spinningsäsongen för full fart också. Nästa vår skall jag vara en betydligt bättre tränad cyklist :-)

  //Camilla

  SvaraRadera
 5. David: tack själv! Vore kul att ta någon tur ihop eller en sväng på Ekerö. Vad har du för mail?

  Camilla: spinning är kul men cykla utomhus är ännu grymare :-)

  SvaraRadera