onsdag 21 juli 2010

Tur och retur till Södertälje

Vilodag i Tour de France, men jag passade på att cykla till Södertälje tur och retur. Blev sammanlagt drygt 7 mil (Datan nedan från min cykeldator visar något mindre i längd, eftersom jag glömde trycka igång den direkt igen efter en paus.)

Jag hittade en ny rutt på GARMIN Connect. Cyklade via Tumba och Östertälje och sedan hem via Bornsjön.

Fantastiskt väder även i dag, så jag njöt av att glida fram på härliga landsvägar.

Det enda smolket i bägaren var att jag började känna av utsidan på mitt vänsterknä redan efter ett par mil. Det gjorde inte ont till att börja med utan kändes bara lite ansträngt, men sista biten började det kännas rejält. Detta gjorde att det blev en lugnare tur än jag tänkt mig. Men nu, efter att ha vilat en stund hemma, känns det bra igen i knät.
Sjukgymnasten jag träffade häromveckan menade att det handlade om överansträngning, vilket verkar logiskt, samt att jag ju under hela vårens träning körd med för låg kadens. Så det gäller nog att vila mer, men för säkerhets skull tänkte jag ringa till en annan sjukgymnast i morgon, som har specialkompetens inom idrottsmedicin, och boka in en tid. Det kan inte skada.

9 kommentarer:

 1. Trist att det dröjer kvar. Är du helt säker på att det bara är överbelastning. Det trodde ju jag med men musklerna/senorna på baksida benet verkar påverka mitt knä rejält. Streching fixar problemet, dessutom så kör jag med foten helt horisontellt i trampet och inte som förr då foten var vinklad med hälen lite uppåt, det påverkar även muskulaturen bak. Har dock inte hunnit ta mig till någon specialist än pga av semestern. Jag kan blåsa på hur hårt som helst bara jag kör med rätt teknik i rundtrampet, även med låg kadens har jag märkt.
  Men helt 100 är det som sagt inte.

  SvaraRadera
 2. Har redan varit hos en sjukgymnast som inte upptäckte något konstigt efter att ha kollat på min gång och rörelse i kroppen, känt på mina muskler m.m. Han tyckte det var rätt logiskt att jag överansträngt mig när jag beskrev min uppladdning inför VR m.m.

  Men för att vara riktigt säker så tänkte jag träffa en specialistsjukgymnast inom idrottsmedicin. Tänkte försöka boka in i morgon, ifall hon jag blivit rekommenderat jobbar. Annars får det bli senare i sommar...

  Det låter inte som vi har samma problem, vi är alla olika. ;-)

  Det som hjälper för mig är vila. När jag tog en paus under turen i dag blev det genast bättre när jag fortsatte att cykla. Men givetvis är stretch viktigt. :-)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle testa laserbehandling för din utsida knä. Sergel Rehab vid Humlegården är bra på det!

  Skön tur annars.. :)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset Martin! :-)

  SvaraRadera
 5. Tjena!

  Trevligt med en cykelblogg! Springer mycket men har dragit på mig en skada, så har idag investerat i en cykel : )

  Tänkte sikta på Vätternrundan nästa år!
  Förresten. Snygg Unibet-Tröja. Var hittar man sådana?

  SvaraRadera
 6. Tjena Alexander!

  Synd att du inte kan satsa på löpningen, men härligt att du hittat min blogg och att du siktar på Vätternrundan nästa år! :-)

  Jag var i samma situation som dig för snart ett år sedan, då jag bestämde mig för att köra Vätternrundan för första gången. :-)

  Hoppas att min blogg kan tillföra vägledning och annat matnyttigt.

  Kul att du gillar min Unibet-tröja. Den hittade jag via Blocket, så kanske svårt att hitta exakt en sådan igen, men ibland finns det annonser med snygga cykelkläder till salu.

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset!
  Ska sätta mig och kolla runt lite sen!

  Ja tröjan var grymt snygg : )

  SvaraRadera
 8. Låter som du fått "löparknä". Passa dig för den skiten. Uppstår när du överanstränger röva och höftmuskeln. Då drar de ihop sig och spänner senan som går ner längs utsidan låret och fäster på framsidan knät. Jag fick det för ett par månader sen strax innan GBG-varvet. Försökte först med mkt stretching, sen stretching, slatterband och bara ett löparpass per vecka. hjälpte kanske lite men inte helt, och jag tog mig igenom loppet. Nu har jag hållt upp typ 1mån och stretchat en del, vilket har hjälpt. 2 ordentliga långpass utan känning. Min vän som jag tränade ihop med fick skiten på i båda knäna. Hans kom tillbaka direkt efter 1,5mån vila. Dock ingen stretching där. Det går att härda ut smärtan och fortsätta men då kan broskbildningar uppstå och du är körd för alltid. Så passa dig för överträning och stretcha arsle och höft ordentlig, även när du är kall. Peter

  Ps. uppmärksammade också tröjan :)

  SvaraRadera
 9. Hej Pekka!

  Tack för informationen! Det låter precis som att jag har fått "löparknä". Aldrig hört talas om tidigare. Ska kolla upp närmare.

  Kul förresten att du kollat in min blogg och tröja! :-)

  SvaraRadera