onsdag 14 juli 2010

Kvällstur på Ekerö

Efter att ha njutit av god mat och poolbad på Häringe slott i går och en trevlig lunch i dag på Mälarpaviljongen med efterföljande glasorgie på Kungholmens glassfabrik kände jag att det var dags för en ny cykeltur.

Jag ville också testa att allting funkade bra, efter att jag hade gjort en rejäl rengöring av racern i badkaret. Tar ungefär lika lång tid att rengöra cykeln, som det sedan tar att rengöra badkaret. ;-)

Det blev en kortare tur i kväll på 3 mil, men däremot höll jag 28 km/h i snitt. (Se alla detaljer nedan). Tog en sväng förbi bensinmacken i Västberga och pumpade däcken, sedan blev det Gröndal, Alvik, Brommaplan, Ekerö C, färjan till Slagsta o sedan hem.

Trots att klockan var runt 20-tiden när jag gav mig ut, var det riktigt varmt. Snacka om att man svettas. Men fyllde på bra med vatten under turen. Och att ta färjan mellan Ekerö och Slagsta har blivit en favorit. Några minuters paus och skönt med att det fläktar.

Jag har också börjat få bra koll på kadensen. I snitt låg jag på 82, men då är ju all tid då jag inte trampade alls (nedförsbackar) medräknade.

6 kommentarer:

 1. Härligt med värme, det är så det skall vara året runt :-) Jo, jag fick en tankeställare när ni diskuterade kadens inför vätternrundan så jag har anammat det fult ut nu. Synd bara att man inte gjorde det för länge sedan med tanke på knät :-(

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat, fortsätt så! :) Här i Tokyo finns en del cyklister på schyssta cyklar men det är ganska begränsat. Bra med några dagars paus från cyklingen fast man saknar träningen!

  SvaraRadera
 3. Har du övergett Funbeat? Nu måste man ju kolla här för att se vad du haft för dig. ;)

  SvaraRadera
 4. Permoblog: Ja, skönt med värme, men nästan lite för varmt, när temperaturen ligger runt 30 grader och man ska ut och cykla.

  Martin S: Tack! :-) Hur är vädret i Tokyo? Hunnit kolla något på Touren?

  Anette: Funbeat är kul, men registrerar ju inte all data från min cykeldator, så jag har börjat använda Garmin Connect istället. Förde även över datan till Funbeat, men orkade inte skriva något. ;-)

  SvaraRadera
 5. @Peter: 30 grader och mest sol hela dagarna.. kvavt och varmt med andra ord. Det bästa är att luftkonditioneringen är grym inomhus överallt så det är grymt att vara turist ändå :)

  Tour:en följer jag så gott jag kan via nätet. Vi är +7 h här så de går ju i mål när klockan är halv ett på natten, då är man inte alltid hemma.. ;) Men följer tour:en varje dag såklart och hoppas på att Andy Schleck tar hem det!

  SvaraRadera
 6. Martin S: Schysst! Samma väder som här i Sverige då ;-) Jag hoppas också på Schleck! :-)

  SvaraRadera