söndag 27 februari 2011

Cykelbutiker i Kuala Lumpur

Cykelbutik i Kuala Lumpur.

Under semester i Malaysia över jul och nyår passade jag på att besöka två cykelbutiker när jag tillbringade några dagar i Kuala Lumpur (KL).

Inne i centrala stan fanns inga butiker, men efter lite letande på nätet hittade jag två butiker nära tågstation Taman Bashagia i Petaling Jaya, som ligger ca 30 mins resa med t-banan, sydväst om centrala KL.

Säljaren Wong Zent Yeap i KSH Bikes i Kuala Lumpur.

Första besöket blev på KSH Bikes, som sålde Merida-cyklar, där jag träffade en trevlig säljare vid namn Wong Zent Yeap, som berättade att han brukar köra mountainbike i djungeln (!)

Wong Zent Yeap med sin butikskollega Herbert Lye.

I den här butiken hittade jag ett par långfingrade handskar som jag behövde och fick bra rabatt på.

Nyinköpta handskar.

Sedan drog jag vidare till Bike Pro Bicycle, som låg en bit därifrån. En cykelbutik med främst Scott och Specialized-cyklar.

Trevligt med Bianchi-cykel i skylfönstret till Bike Pro Bicycle.

Här köpte jag ingenting, även om jag blev rejält sugen på ett par nya cykelskor efter att ha sett deras utbud.

Stort utbud av cykelskor, bland annat SIDI.

Inne i Pro Bike Bicycle i Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur är ingen direkt cykelvänlig stad för racer, men en bit utanför stan verkar det funka bra att cykla och bara ett par veckor efter mitt besök skulle ett 10 mils lopp gå av stapeln i närheten döpt till Le Tua 100, och anordnat av Cycling Malaysia Magazine.

Och jag blev rejält sugen på cykling när jag såg ett gäng cyklister dra förbi när jag semestrade på ön Langkawi. Det får bli nästa gång! ;-)

10 mils-cykellopp i Kuala Lumpur.

tisdag 15 februari 2011

Snart dags för ett besök ...

Efter kvällens spinningpass tog jag svängen förbi Norrlandsgatan 20 och kollade in Bianchi Café & Cycles. Klockan hade precis blivit 19.00 och butiken hunnit stänga, men jag blev grymt sugen att göra ett besök här snart för att både shoppa och fika.

Tyckte jag såg "min" cykel i skyltfönstret. I alla fall samma modell som jag precis köpt ...

söndag 6 februari 2011

Filmtajm!

Efter att ha sett denna film (Team Cykelcitys träningsläger på Gran Canaria 2011) blir ju inte längtan efter att cykla utomhus direkt mindre ... Ser fram emot att åka till Mallorca i början av april!

lördag 5 februari 2011

Första turen med nya cykeln

Nöjd efter första turen med nya racern.

Tidigt i morgon var det dags för mig att köra på nya cykeln (Bianchi) för första gången på allvar. Det var också första gången som jag och Martin åkte ut till Olympiahallen på Bosön där Fredrikshof tränar inomhuscykling en lördagsmorgon varje månad under vinterhalvåret.

Bosön har ingen riktig Velodrombana, men inomhus-löpbanan, som är 200 meter, funkar bra att cykla på. Vi var totalt nära 30 cyklister på plats så det var fullt ös på banan under de cirka 1,5 timmar då vi körde på med intervaller och lite vila däremellan.

I början var det lite ovant, både med ny cykel och första gången inomhus på detta sätt, men efter ett tag gick det bättre och jag vågade dra på. Vi delad in oss i olika grupper om ca 4-5 personer i varje och jag hamnade i samma grupp som bland annat Robin.

Detta gav helt klart mersmak och om en månad är det dags igen!

Martin gör sig redo för morgonens tur.

Här går det undan!

Hoppas jag minns rätt nu på namnen ... ;-) Henrik, Martin, Edvard och Ronny.

Både jag och Ronny hade nya cyklar som vi testade för första gången.

torsdag 3 februari 2011

Min nya racer!

Min nya racer.

Efter att ha kollat runt lite på nätet, med god hjälp av min bloggpolare Martin, köpte jag i dag en ny cykel. Det blev en Bianchi Infinito med komponentgrupp Campagnolo Athena. Fick ett bra pris och är grymt nöjd. Ser nu fram emot att provköra den i helgen (inomhus) ute på Bosön.

Och givetvis bjuder jag på lite cykelporr: