söndag 25 april 2010

Längst turen hittills

Blev en tur på totalt 10,2 mil i går med Fredikshof! Trodde inte att jag skulle köra så långt, men efter förra lördagens (för) lugna tur på 3 mil var jag verkligen taggad att utmana mig själv.

Det gick förvånansvärt bra. Jag trodde jag skulle vara helt död efter turen, men det kändes ok. Klart jag var trött, men långt ifrån så trött jag trodde jag skulle varit.

I dag blir det skrivande på exjobbet, så ingen träning. Men nästa vecka väntar jobbcykling, en tur med Cykloteket och sedan en helgtur med Fredrikshof igen.

Nu är jag verkligen igång på allvar! Har redan 33 mil i benen, så att nå 100 mil innan Vätternrundan kommer inte vara några problem.

Grymt kul också att det är så hög uppslutning av folk på Fredrikshofs lördagsturer. Vi tar nästan över parkeringsplatsen vid Farsta simhall!

onsdag 21 april 2010

Kobra om cykling

För er som missade så handlade gårdagens Kobra i SVT om cykling. Se programmet i efterhand här.

Har nu tagit cykeln till jobbet både i går och i dag. Ösregn på hemvägen i dag, men det gick bra. Skönt att var igång!

söndag 18 april 2010

13,2 mil

Summerar veckan och ser tillbaka på två cykelturer, ett body pump-pass och många intryck efter första veckan på nya jobbet.

Efter första cykelturen i grupp förra lördagen fick jag mersmak och hängde på Cyklotekets kundcykling i onsdag. Trodde att vi skulle köra en lång tur, men det blev en kort sväng upp till Östbergahöjden där vi körde intervallträning i flera vändor. Rätt kul och bra träning det också, även fast jag nog känner att jag behöver ha fler mil i benen.

Var även en bra tur i går med Fredrikshof. Jag var dock lite feg och valde lugnaste gruppen, vilket jag ångrar. Det gick för lugnt, så nästa lördag kommer det gå snabbare!

Hittills på tre cykelturer har det blivit 13,2 mil i benen. En bra start, men långt kvar till 100 mil, som ju är mitt mål innan jag startar i Vätternrundan.

Tänkte dock börja cykelpendla nu. Tyvärr inte i morgon då jag ska på konferens hela dagen,m en på tisdag så startar jag! Hoppas på solsken!

söndag 11 april 2010

Första turen med cykelklubb

I går var det dags för första turen med en cykelklubb och cykla i klunga för första gången för mig. Jag har ju blivit medlem i Fredrikshof IF CK som har kom-i-gång-grupper från Farsta på lördagsförmiddagarna. I går var det säsongpremiär.

Vi var runt 35 cyklister, varav flera var lika nya som mig. Kul! Efter en rätt lugn och behaglig tur på cirka 3 mil blev det fika på Farsta Gård.

Rätt skönt att det var lugnt, då jag ju inte kört i klunga tidigare. Finns en del att tänka på så som att lära sig vilka tecken som gäller när farten ska saknas ner, om det är hinder på vägen eller ifall man ska stanna.

Jag g
illar min cykeldator Garmin Edge 705. Hur enkelt som helst att föra över turen till datorn. (Klicka på bilden eller här för att se min tur i Google Maps). Kul att kunna se var vi cyklade någonstans, då detta var outforskad mark för mig.

Nu ser jag fram emot nästa lördag då farten blir något snabbare, samt om två veckor då turen utökas till sex mil.

fredag 9 april 2010

Boktips

I dag var sista dagen på praktiken på Pronto. Fick en bok. Bra läsning en kväll som denna när regnet öser ner.

Hoppas bara nu att det är uppehåll i morgon förmiddag när jag ska ut och cykla.

tisdag 6 april 2010

Camp Vättern inställt

Fick ett mail för ett par timmar sedan:

"Hej Peter

Tyvärr måste vi meddela att lägret på Lingvallen med Mattias Reck den 8 – 9 maj är inställt pga. för få deltagare.

Pengarna för anmälningsavgifterna kommer att återbetalas till dig, så vi behöver därför ditt kontonummer för detta.

Ledsen att det skulle bli så här men det var ingenting vi kunde förutse. Jag kan bara hoppas att vi får tillfälle att ses en annan gång i stället."

Så tyvärr blir det inget läger för mig. Verkligen tråkigt. Hade verkligen sett fram emot detta. Men inget att göra. Får hitta på något annat denna helg. Kanske skulle anmäla mig till Cykel City Gran Fondo 9 maj 2010, som är ett cykellopp där start och mål är vid Tulingebergsskolan i Tullinge.

söndag 4 april 2010

11 veckor kvar

Härligt att våren äntligen har kommit. Nu är det 11 veckor kvar till Vätternrundan och hög tid för mig att börja cykla utomhus. Är i Värmland över påsken, utan cykel, men när jag kommer hem om ett par dagar, är det dags att sätta fart.

Upplägget de närmaste veckorna är att köra några spinningpass på vardagskvällarna (främst puls-pass) och sedan köra långa turer utomhus på helgerna.