söndag 28 april 2013

Porretta Terme-Riolo Terme-Misano Adriatico

I måndags morse lämnade vi Misano Adriatico, i eftermiddags kom vi tillbaka. Ser tillbaka på en fantastiskt upplevelse under mitt första Italien-besök som bestått av sex cykeletapper där vi tagit oss från kust till kust och sedan tillbaka.

Totalt har det blivit 705 km cykling, drygt 30 timmar i sadeln och 9153 höjdmeter stigning = nöjd!

Förutom träning har det blivit flera goda middagar, besök på vingård och trevligt sällskap med båda gamla och nya bekantskaper.

Dagens etapp gick i solsken, värme och utan några egentliga backar, förutom i starten. Fika på torget i Forli, lunch i Rimini och glass i Misano Adriatico.

Gårdagens runda var en riktig grisrunda med ösregn vissa partier och som lägst 7 plusgrader. Dock var det glädje när vi kom fram till hotellet i det mysiga lilla samhället Riolo Terme.

Nu dags att sova. Imorgon väntar hemresan.

Snabbt fikastopp under vår grisrunda för kaffe och värme.

Utsikten från hotellet i Riolo Terme.

Michael, ledaren Daniel och Göran.

Laddat gäng inför sista turen.
Resans sista espresso och italiensk glass.

Söndagens mellangrupp.

lördag 27 april 2013

Viareggio-Poretta Terme

(Tyvärr omöjligt att ladda upp några bilder på grund av långsamt internet på hotellet)

Efter en skön vilodag i torsdags i badorten Viareggio och besök på vingård på kvällen var det på fredagen dags för den fjärde etappen. Jag kände mig seg i början men efter fyra mil var det fika och kaffe + cola fick igång både mig och mina sega ben.

Sedan rullade det på med några stigningar (totalt blev det 1050 höjdmeters stigning idag) där vi avslutade med pasta-lunch nästan uppe vid toppen. Skönast rent cykelmässigt denna dag var nedförsåkningen på ca 1,5 mil till hotellet.

Det blev after-bike på hotellets spa-avdelning med pool- och bastubesök innan vi avslutade med välsmakande fyra-rätters middag.

onsdag 24 april 2013

Bagno di Romagna - Florens - Viareggio

Det har varit två dagar fulla av intryck. Vi lämnade hotellet i Bagno di Romanga igår morse (tisdag) för att ta oss till Florens. Dagen bjöd på två stigningar (första på 1200 meter över havet och andra på 1000 meter över havet), med grymma utförskörningar däremellan.

Mycket bättre asfalt än måndagens etapp och inte så snäva kurvor vilket gjorde att det gick att dra på nerför. Vi fikade i en mysig by bestående av endast några få hus och sedan var det en lång raksträcka sista biten in till Florens.

Efter en promenad med Christoffer, Niklas och Robban med öl-stopp blev det en kvällstur in till citykärnan för middag och för att se den berömda bron Ponte Vecchio. Promenad tillbaka till hotellet och sedan en natts sömn för att ladda inför dagens etapp.

Solen sken på oss redan när vi lämnade Florens imorse. Dagens tur bjöd på ca 30 grader som mest i solen, medvind och bra fart på raksträckorna.Imorgon blir det vilodag med besök på vingård!


Trevlig cykelbutik i Florens.

Bron Ponte Vecchio

Kväll i Florens.

Italiensk glass.

Solig morgon i Florens.

Florens.

Grym bergsetapp mellan Bagno di Romagna och Florens.

Vackert!

Tisdagens första höjd!

Italiensk dam och Robban.

Valfritt pålägg till fika-mackan.

Kämpa, kämpa!

Gruppbild i Florens.

Ledarna Garry, Dan och Daniel.


måndag 22 april 2013

Misano Adricatio - Bagno di Romagna

Nöjd mellangrupp efter första stigningen på 1000 höjdmeter.
Internet är segt som sirap på hotellet, men jag vill ändå försöka skriva några rader om dagens upplevelse. Det blev en grym dag med ca 2 000 höjdmeter. Vi startade på östkusten i Misano Adricatio och avslutade på en lyxigt spahotell i Bagno di Romagna.

Jag kände mig pigg och fräsch i benen. Fin väder och en grym dag, förutom sista 15 km då det ösregnade och haglade (!), samt att jag lyckades få punka när det endast var 5 km kvar. Dock vägdes det upp av hotellets enorma spa-avdelning och den suverän middagsbuffé som verkligen var generös!

Nu dags att sova! Imorgon väntar cykeltur till Florens.

Fin utsikt redan vid förmiddagens fikastopp.
Härliga vyer!
Stigning nr 1.
Samling vid ett torg
Robban avrundar dagens tur med spa-bad.
Redo för spa!

söndag 21 april 2013

Framme i Italien!

Utsikten från hotelrummet i Misano Adriatico.

Efter en bussresa på 36 (!) timmar kom vi äntligen fram till i Misano Adriatico på östkusten i Italien där vi imorgon startar vår Ride of Hope-resa. Tycker bussresan gick bättre än jag trodde att det skulle gå. Lyckade sova mig igenom den mesta av tiden.

Här i Italien ska vi på tre dagar cykla genom landet (från östkusten) till Viareggio på västkusten. Där få vi en vilodag innan vi på tre dagar cyklar tillbaka till Misano Adriatico.

Efter en rejäl lunch fick vi chansen till en uppvärmningstur med totalt 663 höjdmeters stigning och knappt 8 mils tur. Kändes bra! Är laddad inför morgondagens etapp på ca 10 mil och nära 2500 höjdmeters stigning.

Rumskamraten och polaren Michael redo för resans första tur.

Dagens mellangrupp.

Första utsikten efter drygt 100 höjdmeter.