söndag 27 maj 2012

Nästan en Vätternrundan i helgen

Ser tillbaka på två grymma cykelturen denna helg. Totalt blev det 276 km!

Det började tidigt igår morse då jag för första gången valde att köra med Fredrikshofs Lidingö-gäng med samling kl. 7.00 bakom Naturhistoriska Riksmuseet. Jag valde en mellangrupp som slutade på 30,6 km/h i rullsnitt på de gemensamma 98 km. Sedan blev det att rulla lugnt hemåt.

Idag hade vi genrep med vårt Sub10-gäng (Fredrikshof Farsta). Vi sågs klockan 9.00 vid Farsta simhall och sedan blev det en långtur via Södertälje, Ösmo och Landfjärden. Bra drag i gruppen. Efter halva rundan låg vi på ett rullsnitt på över 33 km/h! Sedan slutade det med 32,1 i rullsnitt på våra gemensamma 14,4 mil.

Inför turen idag satte jag på min ramväska som jag fyllde med bland annat Gainomax Energibars (som nu tyvärr är slut...), Enervit liquid och Herbalife Bars, så det var ingen brist på möjligheterna att fylla på med energi.

Dagens tur gick bra, även om jag var rätt trött i benen sista milen. Kanske inte heller så konstigt med tanke på att jag även körde 11 mil igår.

Nu känns det som att jag är redo för Vätternrundan (endast tre veckor kvar) och definitivt för nästa helgs Siljan Runt (16 mil).
 Tidig morgon bakom Naturhistoriska.
 Kort stopp vid järnvägsövergång.
 Paus i gröngräset i lördags.

Klara och redo för avfärd mot Stora Skuggan för fika!

 Flaggorna hissade vid Stockholmsmässan. Glädje efter Sveriges seger i ESC igår kväll!
 Soligt morgon på väg till Farsta simhall.
 Samling innan avfärd.

 Kort kisspaus efter en backe.


 Vätskepåfyllning vid Västerhaninge kyrka.
 Patrik gör också en god insats och ska cykla Ride of Hope i augusti!
På väg hem.


 

lördag 19 maj 2012

Tom Pietilä ger tips inför Vätternrundan

För både oss i Gainomax Sports Team, och för er andra som ockå ska köra Vätternrundan, finns flera filmer publicerade med Tom Pietilä för att peppa och hjälpa oss inför loppet.

Nyttiga tips i filmerna och nedanstående film gör mig påmind om att jag borde köra mera styrka och bålstabilitetsträning för att minska riskerna för problem i rygg m.m. Får se till att boka in några sådana pass veckorna framöver!

Trampteknik

Bra video om trampteknik på cykel och extra kul att se Vilma cykla bakom! :-)

fredag 18 maj 2012

Tour of Norway + 16 mil på cykeln

Totalt var vi sex förväntansfulla cyklister som samlades vid Selma Spa, Sunne, i morse för åka bil till Lilleström, Norge och sedan cykla tillbaka till Sunne.

Framme i Lilleström fick vi chansen att snacka lite med Team Cykelcity, se alla proffslag som delar i Tour of Norway och sedan kolla på starten, innan det var dags att påbörja den 16 mil långa cykelturen tillbaka till Sunne. 

Är grymt nöjd över dagen. Jag fick kämpa i backarna (där är jag svag), men i övrigt rullade det på bra. Och trevligt att snacka med nya bekantskaper.

Cyklarna fick gott om plats.
 Team Cykelcity på plats i Lilleström.


 Genomgång innan start.

 Kanske vore något för min cykel?


 Team Rynkeby tillsammans med proffsen!
 Svenske mästaren Philip Lindau!
 Vår ledare Christian Bertilsson kollar in rutten.
 Taggat gäng vid avfärden.
 Snart hemma!
 Nöjda efter nära 16 mils cykling från Norge till Sverige.
Vår superproffsiga chaufför med följebilen.

torsdag 17 maj 2012

Cykelhelg i Sunne

Är i Värmland och njuter av fyra dagars ledighet. Idag blev det en bra och lugn cykeltur med mellangruppen från Selma Spa, som just nu har Cykel- och klassikerläger. Gruppen leddes av bland annat Christian Bertilsson från Team Cykelcity.

Regnet öste ner när jag lämnade Lysvik i bil, men väl framme på Selma Spa, två mil senare, var det uppehåll. 

Förutom en kort regnskur när vi cyklade och en riktig skur, medan vi fikade på Frykens Pärla, var det uppehåll. Och på hemvägen tittade solen fram!


 Elise med sin tempocykel.





söndag 13 maj 2012

Bästa Roslagsvåren!

Två gånger tidigare har jag kört Roslagsvåren i hagel (2010) och regn (2011). Idag var det strålande sol och knappt någon vind alls. Snacka om det var bästa turen hittills i vår i Sverige.

Kul att återse flera välbekanta ansikten som jag körde Vätternrundan med förra året; Petter, Thomas och Roffe.

Dagen började dock med att jag försov mig, efter att ha kommit hem sent från Nalen, där vi hade insamlingsgala med Team Rynkeby Stockholm och Täby till förmån för Barncancerfonden.Var en fantastisk kväll och då menar jag verkligen det. Blev grymt berörd av tal från Erik Ståhl, men även lagkapten Erik Hamrén, trots att jag inte är någon fotbollsfantast. Se alla foton på Team Rynkeby Stockholms Facebook-sida!

Efter en snabbdusch och gröt imorse var jag redo för att hämta upp Wille som skulle köra mellanbanan. Kom bara en kvart senare än tänkt till honom, så förseningen orsakade inga stora stressmoment, förutom morgonbestyren hemma.

Sedan blev det alltså en grym Roslagsvåren där vi som ska köra Sub10 på Vätternrundan tillsammans, från Farsta, slog ihop oss med Brostugans Sub10 för att bli ett lagom stort gäng på ca 15 personer.

Förutom vattnet i mina två flaskor på cykeln, samt bananer, sportdryck och vetebullar i två depåer, blev det tre Gainomax Energy Bar under turen. Lätta att käka, smakar bra och lätta att öppna i farten. Helt klart en fördel. Väl hemma igen blev det en Gainomax Long Distance-dryck och käk.

 Thomas och Petter.
 Roffe.
 Vilma
 Snabb paus.
 Depå-stopp.
 Hela gänget efter målgång.
 Bruse vid målgång.
 Anette ska köra Vätternrundan med SubXXX.
Resultatlistan.

 

lördag 12 maj 2012

Vi kämpar för livet!

Hittade denna film på min kollega i Gainomax Sports Team Jonas Svanströms blogg.

Detta påminner mig varför  jag deltar i Team Rynkeby Stockholm som i sommar cyklar till Paris.

I kväll har vi insamlingsgala på Nalen. Varmt välkommen dit! Här köper du biljetter. Alla intäkter går till vår insamling till Barncancerfonden.


tisdag 8 maj 2012

Backintervaller med Team Rynkeby

Ikväll blev det backintervallträning med Team Rynkeby Stockholm.

Jag är riktigt nöjd med 11 gånger upp och nedför Sanduddsvägen i Träkvista på Ekerö. Kände mig stark. Totalt 6 mil med transport till/från Ekerö inräknat. Helt enkelt en bra tisdagskväll i maj!

Härligt kvällssol nära Brostugan.
 Paus och taktik-snack.

På vägen hem.