måndag 31 oktober 2011

Årets sista racertur (?)

Vacker måndagseftermiddag!

 Jag tog en ledig eftermiddag och drog ut med Mathias till Färingsö. Solig och helt okej dag med temperatur strax över 10 grader. Men så fort solen gick i moln blev det så klart kallare.

Riktigt skönt att cykla ut mot Färingsö en vardag. Knappt några bilister och ännu färre cyklister. Dock märktes det att vi inte har sommartid längre. Hann precis hem innan det blev mörkt.

Detta var nog årets sista tur med racern. I morgon är det första november. Nu fortsätter jag inomhus med spinning puls istället.

 Skitig cykel.

Solnedgången från Slagsta-färjan.

fredag 28 oktober 2011

Nästa år cyklar jag till Paris!



Fick veta idag att jag blivit uttagen att delta i Team Rynkeby 2012.

Det innebär att jag kommer cykla från Danmark till Paris nästa sommar (14-20 juli) och samla in pengar till Barncancerfonden. Totalt blir vi 700 cyklister fördelade på 13 lag, varav fyra svenska.

Eftersom vi var grymt många fler som sökt, blev jag väldigt positivt överraskad och glad att jag blev uttagen. Hade verkligen inte vågat hoppats på detta och denna välgörenhetsinsamling ligger mig extra varmt om hjärtat.

Så nu kommer ni på den här bloggen även kunna följa min väg till Paris. ;-)

måndag 24 oktober 2011

Vårresa till Mallis bokad!

I våras gjorde jag min första cykelresa till Mallorca med Cykelklubben. Resan var bra anordnad och blev ett minne som gav mersmak.

Så när bokningen släpptes idag för nästa vårresa (7-17 april 2012) valde jag att boka direkt. Det blir ingen hyrcykel denna gång, utan jag ser extra fram emot att ta med Bianchin till Mallis. Följer du också med?

Minne från Mallis-resan, april 2011.

tisdag 18 oktober 2011

Mekkurs i dagarna två

Bianchin redo att bli isärplockad.

Att meka med cyklar har aldrig varit min starka sida, så för att råda bot på detta anmälde jag mig för ett tag sen till Cyklotekets mekkurs.

Jag kom precis hem från den första kvällen av två (nästa är på torsdag). Kändes inspirerande och kul att under professionell handledning börja lära sig hur alla skruvar och muttrar fungerar.

I kväll har vi plockat isär, rengjort och smörjt cykelns vevparti och styrlager. På torsdag handlar det om att justera växlar och bromsar m.m.

Kanske snart dags att skaffa sig ett eget mekställ för cykeln?




söndag 2 oktober 2011

Lugn söndagstur till Färingsö t/r med Mathias

Vattenpaus vid Sånga kyrka.

Efter en helkväll på Tyrol i går, blev det en cykeltur i dag till Färingsö t/r, tillsammans med Mathias, som ska göra sin första Vätternrundan nästa år. Det blev en lugn tur där vi snackade en hel del om alltifrån komponentgrupper till hur man förbereder sig på bästa sätt för att genomföra Vätternrundan.

Vädret bjöd inte på så mycket sol och stundtals var det rätt blåsigt, men vi klarade oss från regn och det var rätt varmt för att vara i början av oktober månad.

Trevlig avslutning med matpaus vid Brostugan!

Mathias redo för avfärd på sin reserv-cykel.

Inte helt fel med strömming och potatismos!

Höstlöven har börjat falla.