måndag 25 oktober 2010

Utomhus blev inomhus

Efter att ha vant sig vid sköna höstdagar med runt 10-15 grader slog vädret om helt häromveckan med temperaturen runt nollan. Istället för cykel utomhus har det nu blivit fokus på spinning puls-pass inomhus istället. Favoritpasset hittills är Johans grymma 75 minuters pulspass på söndagar där jag kör järnet!

Min första cykelsäsong (med racer) börjar alltså närma sig sitt slut, även om jag ska se till att försöka komma ut på någon mer cykeltur innan snön tar över.

Minne från sommaren 2010.

Många härliga minnen har det blivit under alla cykelturer och när jag städade häromdagen hittade jag två biljetter från båtturer jag tagit i samband med cykelturer.

Ser fram emot många, och långa, cykelturer nästa år och jag sitter nu och funderar på att åka iväg på en cykelresa tidigt i vår till Mallorca eller Italien. Någon som har någon plats eller researrangör att tipsa om?

söndag 10 oktober 2010

Fredrikshofs linjelopp och Cirkus Cirkör

Nöjda deltagare efter målgång.

Jag tog cykeln hemifrån redan vid 9.30-tiden denna söndag för att cykla till Sturehofs slott och titta på Fredrikshofs KM´s linjelopp och heja på Martin S. Framme vid parkeringen möte jag både Anette och Camilla som skulle vara funktionärer.

Nio tappra cylister strax innan starten.

Nio cyklister startade och snacka om att det gick snabbt! Tre varv runt Bornsjön och efter knappt 1,5 timmar var det målgång för vinnaren Simon Galle. Tyvärr gick det för fort för Martin S, och en till cyklist, som bröt efter första varvet, men grymt starkt jobbat ändå. Snitthastigheten låg mellan 35-40 km/h (!) Tvåa blev Peter Eriksson och trea Kaspar Fritz.


Kaspar, Simon och Peter.

Mellan varven passade jag på att ta en fika på slottscaféet som var öppet. Fick mig även en pratstund med Fredrikshofs söndagsgäng som startar från Farsta på söndagar, då det både är längre (ca 12 mil) och snabbare turer, än det brukar vara på lördagarna.

Mysigt café på Sturehofs slott.

Jag passade även på att fota en hel del, eftersom jag tog med mig min systemkamera. Se ett helt gäng bilder i mitt album på Facebook.

Sedan ägnade jag eftermiddagen i Hangaren i Alby med att se Cirkus Cirkörs föreställning Inside out, tillsammans med sambon och Emma. Vilken föreställning! Kunde inte blivit en bättre söndag, som avslutades hemma med filmen Funny Games.

lördag 9 oktober 2010

Fulltecknat till VR 2011

Det är bara början av oktober månad, men redan nu är det fulltecknat till Vätternrundan nästa år.

Detta går att läsa på Vätternrundans sajt:

Taket för 2011 års lopp är 22 000 deltagare och när arrangörerna nu sätter stopp finns 20 700 cyklister anmälda. Resterande platser är reserverade för de som genomför En Svensk Klassiker och kommer att fyllas under våren.

Läs mer

Vacker höstrunda

Njöt av landskapet på vägen mot Farsta i morse.

I dag var det dags för en ny lördagsrunda med Fredrikshof från Farsta. Vädret var magiskt på morgonen när jag tog cykeln hemifrån; en solig och vacker höstdag. Väl framme vid simhallen kände jag igen flera av de deltagere som kom. Kul att många av lördagsgruppens deltagare börjar bli välbekanta ansikten.

Obligatorisk fika på Café Grindsjön.

Efter några mil tillsammans blir det obligatorisk fika på Café Grindsjön. Dock var det lite för kallt att sitta utomhus, så det blev att käka leverpastej-macka och en coca-cola i värmen inomhus istället. Frågan om detta var säsongens sista fika på Grindsjön? Vet inte ifall de har öppet fler lördagar ..

Jag känner att konditionen är bra och turerna nu på hösten går grymt mycket bättre och lättare än det gjorde i våras, även fast lördagsturen går fortare (ca 30 km/h i snitt), än då.

Kort paus innan sista biten hem.

I morgon är det dags för Fredrikshofs KM (Klubbmästerskap), linjelopp. Jag tänkte åka dit och heja på min bloggpolare Martin!

torsdag 7 oktober 2010

Höstmörkret faller

Hösten har kommit på allvar och den senaste tiden har utomhusträningen på cykel allt mer övergått till spinning inomhus (enbart puls-passen som jag verkligen gillar) och box-pass på måndagar. En god vana jag och min box-polare Johanna fått till! :-)

På Ekeröfärjan på vägen mot Slagsta.

I söndags var jag dock ute på en runda, eftersom en intensiv heldagslördag med Melodifestivalklubben (årsmöte och fest). Tog en lång sovmorgon, städade och sedan var jag så rastlös, så det var skönt att komma iväg. Det märks att hösten är här, för det var både kyligt och blåsigt, men skönt att kunna njuta av de sista dagarna innan det blir ännu kallare.

Jag tog min favorittur hemifrån via Gröndal, Alvik, Brommaplan och ut på Ekerö, sedan hemvägen via Slagsta-färjan, där jag blev lite frusen, eftersom det blåste så mycket.



I tisdags var jag sedan på en suveränt puls-spinningpass på Sats Hornstull. Glenn (tidigare cyklist) som vikarierade. Vilket suveränt pass! Glenn, som inte först förstått att det var ett pulspass han skulle leda, och som heller inte hade den utbildningen, gjorde en strålande insats med grym intervallträning. Snacka om att jag var trött efteråt!

Nu hoppas jag på bra väder på lördag när det blir en ny hösttur med Fredrikshof från Farsta!