onsdag 22 september 2010

3120 kilometer (!)

Det är kul med statistik. Sedan jag skaffade min racer Nishiki Criterium & min cykeldator Garmin Edge 705 (för ett år sedan) har jag fört över all data till Funbeat. Numera kör jag även över datan till Garmin connect, där det går att se all fakta över puls, hastighet, kadens m.m.

Kollade häromdagen och konstaterade att jag cyklat 3120 kilometer (!) på min racer, sedan jag köpte den. Majoritetet (2820 km) har jag cyklat sedan april i år.

Höstcykling

Nöjd efter lördagens cykeltur i ösregn (!)

September månad har rullat på i ett rasande tempo och jag har inte hunnit med så många cykelturer utomhus, delvis beroende på vädret, men även beroende på att jag ville skona mitt knä, så att det blir 100 procent bra inför nästa säsong.

Därför valde jag att stå över Roslagshösten, som hade hade tänkt att cykla den 12 september. Bättre att var helt bra till nästa säsong, så beslutet var klokt. Blev glad att jag fick tillbaka anmälningsavgiften på 330 kronor via försäkringen Start klar, som jag tecknade inför Vätternrundan och som även gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang.

Dock har jag hunnit med två bra cykelturer de senaste dagarna. I lördags var jag ute på en totalt 10-milstur. (2 mil till/från Farsta och 8 mil tillsammans med Fredrikshof). Snittade över 30 km/h på de åtta milen tillsammans, vilket jag är grymt nöjd med, bland annat med tanke på att regnet vräkte ner (!) de sista 5 milen, efter fikat på Grindstugan. Och inga knäproblem efter den turen! Skönt!

Obligatorisk fika på Café Grindstugan i lördags.

Nu i kväll kom jag precis hem från en skön 4-milstur med Jacke ute på Ekerö. Lite strul med punktering i början, vilket tog tid, men sedan snittade vi runt 29 km/h väl ute på Ekerö. Fick bra draghjälp också av en kille som vi träffade på Slagsta-färjan och som jobbpendlade från Södertälje till Danderyd (?) ett par dagar i veckan. Han vek av vid Brommaplan för McDonalds och vi cyklade hem.

Från början hade vi tänkt att ta en sväng ute på Färingsö, men eftersom vi kom iväg lite senare än beräknad, samt att det mörknade fort, gjorde att vi istället åkte hemåt.

Hoppas på någon mer cykeltur innan höstmörkret tar över. Sedan blir det spinning för fullt i höst! :-)


lördag 11 september 2010

Världens bästa cykelturer

Fick ett tips från min före detta arbetskollega Linn om "Världens bästa cykelturer", som jag bara måste dela med mig av. I alla fall enligt Lonely Planet ...

Läs här

söndag 5 september 2010

Anmäld till Vätternrundan 2011

Foto: Vätternrundan

I veckan (1 september) öppnade anmälan till nästa års Vätternrundan som går av stapeln den 17-18 juni 2011. Redan första dygnet hade 6 000 anmälningar kommit in.

Jag anmälde mig redan för ett par veckor sedan via Fredrikshof. Efter att ha genomfört min första runda på helt egen hand kommer jag nästa år att köra tillsammans med andra (mastergrupp) i en sub 11-grupp, vilket jag ser fram emot.

Efter erfarenhet från förra årets runda valde jag att anmäla mig till sub 11 GT (Gran Turismo), som kommer ligga på runt 27-29 km/h i snitt, men som också väljer att stanna till på depåer för mat och fika, vilket passar mig perfekt!

Vätternrundans 30 mil känns som en lagom utmaning för mig, men det finns de som cyklar betydligt längre och blivit frälsta av randonneurcykling. I veckan intervjuades cyklisten Johan Möllerborn om detta av min gamla arbetskollega Lasse Persson på Radio Stockholm. Läs hans inlägg här, där det också finns en länk till radiointervjun.

Bornsjön runt med Jacke

Bra landsvägar runt Bornsjön. Till och med ny asfalt på vissa sträckor!

Efter att ha kört runt 20 mil på cykel senaste veckan valde jag att hoppa över lördagsturen med Hovet från Farsta, för att skona knät och för att jag hade andra planer för dagen. Istället blev det en schysst sexmilstur med Jacke runt Bornsjön i dag på förmiddagen.

Vi bor nästan grannar (Jacke bor vid Midsommarkransen), så vi sågs vid Telefonplan kl. 10 och tog tog oss ut till Bornsjön. Det var lite kyligt och molnigt på morgonen, så jag tog både ben- och armvärmare på mig, men ju längre tiden gick desto varmare och soligare blev det. Dock var det ändå rätt skönt att köra långärmat för temperaturen nådde inte mer än runt 16 grader.

Bra förmiddagstur med Jacke.

Vi hade en behaglig tur runt sjön (först gången medsols för mig) och hjälptes åt att dra olika sträckor. Kändes som att vi båda ligger på samma nivå, vilket var kul.

Halvvägs runt, vid en korsning stod ett gäng cyklister. Några hade Fredrikshofsställ, men så vitt jag vet har väl inte Hofvet några organiserade träningar därifrån på söndagar? Någon som vet? Lördagar vet jag att Gruppetto utgår från Slagsta.

Skön tur i dag i alla fall och nästa söndag är det dags för Roslagshösten!

Runt Bornsjön.


Alla detaljer på Garmin Connect: