söndag 27 juni 2010

Knäna börjar återhämta sig

Tog min första tur i kväll efter förra helgens Vätternrundan. Överansträngde knäna rejält under VR, men har nu lärt mig att fokusera på kadensen, för att skona knäna. Blev en kort tur, med spontanbesök hemma hos Andreas i Vårby Gård.

Knäna är inte riktigt bra, men det känns att jag är på rätt väg. Några dagar till utan träning, så ska jag nog återhämta mig helt. Har för säkerhets skull bokat in mig till en sjukgymnast på torsdag, så att jag får professionell hjälp och rådgivning.

Vätternrundan är över, men nu siktar jag på nästa år. Då ska jag se till att inte ha några knän som strular!

måndag 21 juni 2010

Alla detaljer i Garmin Connect

Funbeat är bra, men Garmin Connect är ännu bättre när det gäller att få ur all fakta och alla detaljer från mitt första Vätternrundan som registrerades via min cykeldator Garmin Edge 705. Här finns alla detaljer om min hastighet, kadens, puls m.m.

söndag 20 juni 2010

Vätternrundan 2010

Laddad och redo strax innan starten 02.40

Paus och gröt i Jönköping tidigt på morgonen.

Paus i Fagerhult, efter 14 mil.

Mor och far tog bilen några mil och hejade på mig i Fagerhult.

Hann precis in till mattältet och den väntade lasagnen i Hjo när det kom en rejäl störtskur.

Mysigt stopp i Boviken.

Nöjd att ha kommit i mål - trots ett värkande knä de sista milen.


Söndag kväll och jag summerar helgen och mitt första Vätternrundan-lopp.

Gick grymt bra hela vägen till Karlsborg, då mitt vänsterknä började strula, vilket aldrig hänt tidigare. Fick mer och mer ont ju längre tiden gick och de sista 6-7 milen var det riktigt jobbigt. Varje tramptag gjorde mer eller mindre ont. Men jag vägrade att bryta.

Så när jag gick i mål efter 14,08 var jag grymt besviken. Men insåg i dag när jag laddade över informationen från min Garmin att min effektiva körtid låg på 11 timmar och 11 minuter. Titta här. Alltså tog jag nästan 3 timmar (!) total vila i alla depåer. Det var alltså alla stopp i depåerna som tog tid och var den stora boven i dramat, inte mitt knä.

Är du intresserad hur det gick för övriga cyklister kan du kolla här. (excel)

Någon som har tips på hur jag ska undvika överansträngning i knän och musklerna som finns där, nästa gång det är dags för Vätternrundan?

Diplomet inramat ....


MINA TIDER:

  • Start kl. 02:40
  • Gyllene Uttern kl. 05:30
  • Fagerhult kl. 08:30
  • Karlsborg kl. 12:19
  • Medevi kl. 15:48
  • Mål kl. 16:48

torsdag 17 juni 2010

Resultat

Efter loppet går det att se mitt resultat här. :-)
Tack för tipset Martin!

måndag 14 juni 2010

Följ mig via SMS

Är du nyfiken på hur det går för mig på Vätternrundan kan du följa mig via SMS till en engångskostnad av 30 kr.

Skicka koden: "VR mellanslag
12419" till 72700 så får du alla mellantider och sluttid via SMS-meddelande.

Ps. Klicka här för alla detaljer om kvällens tur.

söndag 13 juni 2010

Tips från Cykel city

Just nu finns Cykel City på min näthinna. En butik jag än så länge inte besökt, annat än på nätet.

Dels har affären publicerat bra Tips inför Vätternrundan på sin sajt, och dels fick jag ett presentkort dit i går på min fest.

Kul! Får bli ett besök efter rundan, för nu har jag nog handlat allt jag behöver inför loppet.

Har du något bra sista-minut-tips och något som är bra att tänka på eller ha med sig? (Förutom kandensen ... :-)

fredag 11 juni 2010

Hoppas på regnfritt nästa helg

Håller tummarna för ok väder nästa helg. Inget regn i sikte just nu, i alla fall...

Motala
Jönköping
Karlsborg

140 mil och en vecka kvar

Har åkt till Värmland över helgen för att fira min födelsedag. Hur fint väder som helst i går så jag firade med en glass-nyhet, men just nu i dag öser regnet ner.

Cykeln är kvar i Stockholm, men jag tog en tur till och från jobbet i går, efter att haft cykeln inlämnad på service. Testade även nya sadelväskan som ska användas på VR.

Är nöjd att jag nu är uppe i 140 mil. Några till mil blir det i början av nästa vecka, innan det är dags att åka till Östergötland på fredag em/kväll. Kommer att bo i Linköping hos vänner innan jag på natten får skjuts till starten.

Jag har nu köpt och monterat en kadensmätare på cykeln. Fattar inte varför jag inte köpte en sådan tidigare. Är ju kul att veta hur många varv jag trampar. Men nu behöver jag lite tips? Hur ska jag tänka kring kadensen när jag cyklar? Bättre med många varv än få? Eller tvärtom?

söndag 6 juni 2010

Mindre än två veckor kvar

Det är slutspurt på gång.

Känner mig nöjd efter 10 mil i torsdags, 4 mil i fredags och 1o mil i går, lördag. I dag fick benen vila och jag måste erkänna att jag var lite seg. Hoppas kunna ge mig ut på en ny tur i morgon efter jobbet.

Min Garmin (cykeldator) visar nu på 121 mil, och det är exklusive pendlingen till jobbet (som jag visserligen inte gör varje dag, men ändå ...) Mitt mål var ju 100 mil innan VR, så jag är mer än nöjd. Men när vädret är bra är det grymt kul att vara ute på cykeln.

Att cykla tillsammans med andra är också en glädje. Inte bara för sällskapet utan också för det minskade luftmotståndet som det blir att ligga på rulle. Lördagens tur snittade vi på runt 29 km/h!

Funbeat-sidan går inte att komma in på för att ta en skärmdump. Trist! Så jag laddade upp lördagens tur via Garmin Connect:

lördag 5 juni 2010

Bra låt att ladda med inför Vätternrundan

Robyn är tillbaka med besked. Nya albumet är grymt och en av favoritlåtarna är nya singeln. Detta blir mitt ledmotiv inför Vätternrundan.

torsdag 3 juni 2010

Kvällstur med Fredrikshof

Tog torsdagsturen med Fredrikhof från Brostugan och ut på Färingsö. Blev över tio mil totalt, eftersom jag började hemifrån och cyklade via Slagsta och färjan över till Ekerö. Sedan blev det hem via Alvik, Stora Essingen, Gröndal och Aspudden. Se här hur jag cyklade.

Härlig doft - NOT - mäsk eller nåt, på väg till färjan.


Fler än jag har upptäckt fördelen med att cykla.


Samling vid Brostugan innan avfärd.

Summering efter dagens tur.