söndag 30 maj 2010

Träning och mat

Kroppen behöver också bränsle efter hård träning, så varför inte fixa lite fruktsallad som ett bra efterrättsmål?

Kände mig seg efter dagens pass, som visserligen var ett lugnt 3,5 milspass med en granne, men jag tror att jag sovit för lite, så det blev en stund i sängen i eftermiddags.

Nu är jag pigg igen och planerar veckans träning. Någon som vill med ut i helgen (söndag?) och köra ett långpass på Mälaröarna?

lördag 29 maj 2010

Cykeltvätt


I brist på annat passar det alldeles utmärkt att rengöra sin racer i badkaret. Det behövdes efter dagens 10-milstur, som det blev totalt inkl. turen med Fredrikshof och vägen hemifrån från/till Farsta.

Fick en liten Deja Vu och tänkte på söndagens Roslagsvåren, som ju bestod av regn, åska och blåst. I dag var det stundtals uppehåll och lite sol, men mest var det regn och t.o.m. en rejäl hagelskur (!)

Håller nu tummarna för morgondagen som utlovar sol!

torsdag 27 maj 2010

Prylar ....

Jag var iväg en sväng och handlade lite prylar inför Vätternrundan i kväll.

Det blev både en stor sadelväska, glasögon, lyse, reflexer, arm- och knävärmare och Enervits stora paket med både uppladdning och saker att ta under loppet.

Nu behöver jag nog inte mer prylar?!


onsdag 26 maj 2010

I bra form - redo för Vätternrundan

Var lite seg i måndags efter Roslagsvåren, men nu är krafterna definitivt tillbaka.

Jag hade planer på att köra med antingen Fredrikshofs onsdagsträning från Farsta eller kundcyklingen från Cykloteket Västberga i kväll, men istället bestämde jag mig för att köra en tur på egen hand.

Och vilken form jag känner att jag har. Tog en kortare tur på 4 mil, vilket definitivt var för kort. Det var min första tur med färjan från Slagsta till Ekerö, men jag hade definitivt haft kraft och ork att köra några mil extra på Mälaröarna. Får bli någon dag framöver!

Vädret var soligt, men lite blåsigt. Dock frös jag verkligen inte i kortbrallor och kort tröja. Är en fröjd nu när det är vår. Gäller att utnyttja dagarna.

Fick nya numret av Cykla i brevlådan i går, med flera matnyttiga tips inför Vätternrundan. Återstår lite småinköp som belysning, nya glasögon, men annars är jag redo.

måndag 24 maj 2010

Ibland ser man fel ...

Kollade på listan i Funbeat över hur mycket jag har cyklat hittills i vår. Men kollade bara 30 dagar tillbaka i tiden. Räknar jag med jobbcyklingen har jag nu cyklat 931,91 km totalt! Jag är mer än nöjd!

söndag 23 maj 2010

Roslagsvåren

Måste erkänna att jag inte var speciellt road när jag såg regnet i morse utanför köksfönstret, men det blev en riktigt bra dag, trots ösregn vissa delar av den 14 mil långa Roslagsvåren - Mitt första motionslopp på cykel! Jag körde den långa turer som går att beskåda här.

Det har i alla fall givit mersmak, och jag känner helt klart redo för Vätternrundan. Nu har jag 70,4 mil i benen hittills, så 100 mil innan start den 19 juni är inga problem.

Tack Anette för skjutsen och tack Fredrik och Roger, ledare för den mastersgrupp som jag åkte med.

lördag 22 maj 2010

Efter ett soligt cykelpass

Efter åtta mil på cykeln med Fredrikshofs lördagstur från Farsta smakar kaffe och macka på Farsta gård riktigt bra.

torsdag 20 maj 2010

Ny cykelaffär

Snacka om att jag bor bra. Inom bara drygt en kilometers radie från mig finns nu tre cykelbutiker; Tellus Cykel, Cykloteket och så nyöppnade Nordic Cycling, som ligger på Främlingsvägen i Aspudden.

Butiken öppnade för ett par månader sedan, men det var först efter deras annons i nya numret av Kadens som jag fick upp ögonen för den.

Jag gjorde mitt första besök där i dag och köpte bland annat en sadelväska. Gillade butiken direkt, och det är kul när den trivs av två eldsjälar.

Råkade komma in i butiken mitt i slutspurten av dagens etapp i Giro d'italia, vilket gjorde att vi kollade någon minut på dagens målgång innan det var dags för mig att betala. Kul! Hit kommer jag gå flera gånger.

Nu gäller det också att ladda inför helgens pass. Blir träningspass med Fredrikshof på lördag och Roslagsvåren på söndag. Mitt första motionslopp! Jag har anmält mig till den långa turen som är 13,5 mil. Håll tummarna!

söndag 16 maj 2010

På cykeltur i Värmland

Var lite tveksam om jag skulle ta med cykeln från Stockholm till Värmland över Kristi Himmelfärdshelgen. Väderprognosen lovade regn hela långhelgen från torsdag till söndag. Men jag chansade och det har blivit två bra turer, en på 7,2 mil och en på 5 mil. Hade gärna cykla någon mer tur, men regnet höll mig inomhus.

När jag var ute i fredags (7,2 mil) var det uppehåll nästan hela turen, men sista 1,5 milen öste regnet ner! Snacka om att jag var genomsur när jag kom fram. Men det som var schysst med den här turen var att cykla över Klarälven och även en bit på Klarälvsbanan. Här ska jag försöka cykla mer i sommar när jag är i Värmland!

Desto bättre vädermässigt var turen i går (5 mil). Molnen skingrades och solen tittade fram, och vilka härliga landsvägar det finns i Värmland. Jag tog mig från Lysvik ner till Sunne och fortsatte sedan tillbaka på en mindre asfalterad landsväg. Passerade flera små samhällen med hus och utsikten gjorde mig lycklig när jag cyklade längst med Fryken och även såg berg i horisonten.


Efter turen tittade solen fram och det var riktig behagligt att sitta och blicka ut över Fryken.

söndag 9 maj 2010

Förkyld

Har haft en förkylning i kroppen hela veckan, så nu har det blivit sju dagar utan träning. Trist men samtidigt välbehövligt för kroppen. Samtidigt har det varit jobbkonferens fredag-lördag och 40-årsfest i går kväll. Så tyvärr har det inte heller blivit någon ny tur med Fredrikshof.

Men nu är jag redo för nya cykeläventyr! Blir jobbpendling igen nästa vecka. Längtar!

lördag 1 maj 2010

Full koll med Funbeat

Våren är här och veckorna bara rullar iväg. Nytt jobb och ny rutin med cykelpendling till jobbet och helgturer med Fredrikshof.

Jag registrera min träning via Funbeat, vilket är perfekt för att få en överblick över min träning. Se här hur det gått hittills. Redan 46,5 mil i benen! Dagens tur med Fredrikshof blev 8,6mil. Dock utan fika, vilket var lite trist.
Är i alla fall väldigt nöjd med min Garmin-cykeldator, men funderar nu på att skaffa kadens-mätare till den. Snacka om att cykling gör en prylgalen ....