söndag 28 februari 2010

Det kom ett brev ....

Efter att ha blivit medlem i en cykelklubb (Fredrikshof) i oktober fick jag häromdagen äntligen mitt medlemskort. Kul!

I morgon är det första mars och nu ser jag fram emot att kunna börja cykla utomhus om några veckor. Det har varit töväder hela helgen, så jag hoppas det håller i sig och blir riktig barmark snart.

Februari månad har bestått av mycket spinning, och enbart pulspass. Grymt kul och ansträngande. Känner att jag ligger bra till när det gäller upplägget jag kör. (Det som finns på cykla.se) Gäller bara att fortsätta i samma stil och nu framöver blir det att öka intensiteten.

Glädje är att jag har fått jobb redan från april, trots att jag slutar min utbildning först i juni. Jobbet ligger mitt i stan, så nu blir det att cykelpendla i vår! Hoppas det finns plats att ställa cykeln på lämpligt ställe på jobbet bara ....

söndag 21 februari 2010

Vasaloppspinning inbokad! :-)

Att sitta på en försenat tåg mellan Göteborg och Stockholm är inte kul, men när det går surfa blir resan så mycket roligare.

Passade på att boka in mig på Vasaloppsspining på Sats Odenplan om två veckor. Start kl. 8.00 och sedan körs passet till förste person går i mål, cirka 4-4,5 timmar senare. Kommer bli jobbigt, men samtidig kul eftersom vi kommer följa loppet på storbildsskärm samtidigt.

onsdag 17 februari 2010

Min cykel har gått i ide

Var uppe på vinden nyss för att hämta en resväska. Och där stod den; alldeles övergiven och ensam. Min cykel har gått i ide. Både den och jag längtar nu till våren. Snö i alla ära, men när det återigen snöar i dag känner jag att det räcker!!

Längtar tills jag kan lämna in den på vårservice och sedan sticka ut på en långtur. Men så länge är det spinning inomhus som gäller.

Nu blir det dock några dagar utan träning, tyvärr. I dag går tåget till Göteborg och resten av veckan kommer bestå av Schlager. Ska bevaka deltävlingen i Göteborg åt Melodifestivalklubben. Följ mitt äventyr här och i klubbens blogg.

lördag 13 februari 2010

Roslagsvåren 2010

Som relativ nybörjare inom cykelsporten och motionslopp finns det mycket att upptäcka och lära sig. I dag hoppade jag förmiddagsspinningen och tog i stället en skön sovmorgon. Det var välbehövligt. Laddar istället för 75-minuters pulspasset i morgon istället.

Nu sitter jag vid datorn och planera min vårcykling. Hittade ett perfekt cykellopp inför Vätternrundan som jag anmälde mig till direkt; Roslagsvåren 2010. Ett lopp som går av stapeln den 23 maj, dvs. fyra veckor innan Vätternrundan. Jag valde den längsta distansen, 135 km. Det blir en bra kraftmätare inför VR och en bra test på hur jag ligger till.

Loppet går med start/mål vid Vikskolan på Viravägen i Upplands Väsby. Skolan ligger nära pendeltåget, vilket ju passar mig perfekt. Hemifrån blir det bara en kort cykeltur till Älvsjö station, sedan raka vägen till Upplands Väsby och en, ny, kort cykeltur till starten.

Så här går sträckan:

Långa banan (135 km): U-Väsby - Torsåker - Skånela - Markim - Orkesta - Torsholma - Gottröra - Närtuna - Malmby - Rimbo - Finsta - Riala - Largen - Långsjön - Össebygarn - Karby - Angarn - Vallentuna - U-Väsby.

onsdag 10 februari 2010

Pulsberoende

Körde ett nytt spinningpass i går, fast nu med pulsmätare. Och jag har insett en sak ... Jag är pulsberoende. Får inte ut lika mycket av att gå på "vanliga" spinningpass längre. Tycker möjligheten att träna med utgångspunkt från sin egen maxpuls är suverän. Det går ju inte lura sig själv .... Vilodag i dag med tvättstugan, men i morgon blir det ett nytt kvällpass.

Funderar även på att åka på inför Vätternrundan-läger. Berättar mer om jag bestämmer mig för för att åka ...

måndag 8 februari 2010

Dålig dagsform och motivation

Kom hem från en weekend på annan ort i går. På programmet stod bl.a. släktbesök och 30-årsfest i lördags. Så det blev en helg med fest, party och en del alkohol. Samt diverse skräpmat i går, samt ingen träning.

Inte så farligt, eftersom det ju är viktigt att även få vara träningsfri och lite onyttig emellanåt.

Men helgens bravader påverkade givetvis både min motivation och dagsform i kväll när det var dags för första spinningpasset sedan i onsdags. Även om jag är rätt övertygad om att det mesta sitter i huvudet, för jag kände ingen större motivation i kväll.

Samtidigt var det ett pass utan pulsklocka vilket gjorde att jag inte fick någon direkt feedback på hur mitt hjärta slog och hur hårt jag tränade. Visst jag tränade bra och körde rätt så hårt, men jag hade ju så otroligt mycket mer kraft och mer att ge.

Det blir ändring på detta i morgon! Då blir det pulspass igen på spinningen ....