måndag 28 september 2009

Måndagar = Tour de France-spinning

I höst kör jag en favorit i repris; Tour de France-spinning på Sats.

Varje cyklar vi en etapp från den världsberömda cykeltävlingen. Efter 16 veckor och 16 stämplar i ett pass får jag en belöning. Nästa vecka har jag hunnit halvvägs.

Detta blir tredje hösten i rad jag gör det. Ett kul och bra sätt att få in en god vana, och skönt att det är på måndagskvällar, vilket gör att veckan börjar bra!

Extra kul är det att spinningledaren inför varje pass skickar ut ett mail med info om veckans etapp.

söndag 27 september 2009

Tur till Ekerö

Passade på att cykla en sväng till Ekerö C i dag. Extra kul blev det att C var hemma så att jag kunde svänga förbi på en kaffe.

Blev en runda på totalt 42,41 km med en snitthastighet på 24,81 k m/h. Snittpulsen låg på 147 slag/min, vilket motsvarar ungefär 75 procent av min maxpuls. Kaloriförbrukningen låg på 1434 kcal.

Faktan får jag ut från den cykeldator som jag köpte i samband med cykelköpet. Det blev en Garmin Edge 705 som jag är riktigt nöjd med. Extra kul är det att det går att se sträckan jag cyklade i Google Maps. Kolla min tur här.

Tog det rätt lugnt i dag, så det var en skön och behaglig tur med fantastisk utsikt när jag tog broarna från Gröndal via Stora Essingen till Alvik. Temperaturen låg på runt 16 grader, men det var rätt blåsigt, så jag är glad att jag körde med benvärmare och lång träningströja under cykeltröjan.

Kollade lite statistik för min träning och insåg att jag sedan jag köpte min cykel för en månad sedan har kört totalt 25,6 mil utomhus. Kul!

lördag 26 september 2009

Handskar och mössa

Efter att ha lämnat av brorsan och hans fru vid Globen i går (de var på besök och skulle på konsert på Hovet), tog jag en sväng till Kungens kurva och gick till Sportson och Sportex för att kolla på lite cykelprylar.

Bland annat behöver jag nya handskar och säkert också en mössa om jag ska fortsätta cykla utomhus på helgerna nu i höst. Det finns verkligen hur mycket olika sorters cykelhandskar som helst, så det blev inget köp, eftersom jag mest blev förvirrad och inte hade ork att fråga om hjälp. Sedan känns det ännu som att det är för varmt ute för riktigt varma cykelhandskar, så jag väntar lite.

I dag blir det nog tyvärr ingen cykeltur, även om vädret är kanon. Behöver fixa och städa lite här hemma och sedan ska jag iväg på fest i kväll, men ska försöka komma iväg på en tur i morgon. Gäller att passa på när det är så varmt ute fortfarande så här i slutet av september.

torsdag 24 september 2009

100 mil i benen

Det är skönt att man inte är ensam om att vara nybörjare. På nätet finns hur mycket material som helst om vad man ska tänka på ifall man ska cykla Vätternrundan för första gången.

Det som rekommenderas starkt är att totalt ha cyklat ca 100 mil innan det är dags för loppet. Jag trodde det handlade om att man behövde testa sin uthållighet och kondition, men nej! Det verkar i stället handla om att
samla sadeltimmar så att röven är uthållig och orkar med... Hmmm...


Min anmälan hittade jag i dag på Vätternrundans hemsida när jag
sökte. Känns tryggt att jag är anmäld.


onsdag 23 september 2009

Anmäld!

Nu i kväll har jag äntligen anmält mig till Vätterrundan 2010. I samband med detta valde jag att starta en blogg. Varmt välkommen att följa mina förberedelser inför loppet den 19 juni nästa år.

Även om det har gått att anmäla sig under flera veckors tid valde jag att vänta tills i kväll, eftersom jag får en starttid runt kl. 2.50, då det börjar ljusna.

Just nu känns det både spännande och lite nervöst. Men skönt att det är nästan nio månader kvar till det är dags.